Recensies Algemeen

Marian, jou wens ik waardering. Ik denk dat je geen idee hebt van hoeveel waarde je bent voor veel mensen. Wat je bereikt door wat je doet en waar je voor staat. Door ook jezelf te laten zien. Ik hoop dat je die waardering aanneemt en koestert. Je bent een bron van inspiratie voor me.
anoniem

“Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ervaar veel meer rust en vrijheid in mijn hoofd. Ik kan nu grenzen stellen en hoef niet meer altijd JA te zeggen.  Ik ervaar dit op mijn werk en thuis.  Door anders om te gaan met grenzen ervaar ik meer: vrijheid, kan ik beter loslaten en meer rust vinden”.

Anoniem

“Het geeft zoveel inzicht in mijzelf, ik begrijp nu hoe het komt dat ik in  relatie naar anderen, moeite had om mijzelf te laten zien”.  Ik heb het mijn man ook laten ervaren en nu is er een diepgaande verandering in ons zelf en daardoor in onze relatie”.     Dank je wel.

Anoniem

De 3dgv opstelling heeft mij geleerd mijn grenzen te voelen. In het dagelijks leven met hectiek mijn rust te behouden.         Wat een bijzonder prettig gevoel is dit! Wat mooi om te ervaren dat deze mogelijkheid er bestaat. Ik voel meer rust in mijzelf en in dat van mijn gezin.  Ieder heeft zijn eigen gevoelens maar het is goed om te leren niet iedereen zijn gevoelens met je mee te willen dragen. Deze opstelling heeft mij geleerd mijn grens op te zoeken en deze grens te bewaken. Ik kan het iedereen aanraden!

Anoniem

Ik vond het heel bijzonder om te ervaren dat je op een vrij simpele manier inzicht krijgt in je gevoelsleven en dat het ook zo ruimte en rust creëert

Anoniem

Wij zijn bij Marian terechtgekomen met ons zoontje van 5. Door de druk op school kreeg hij last van faalangst en onzekerheid. Hierdoor ontstond veel boosheid, verdriet en geen plezier meer hebben in school.  

Al meteen bij het intakegesprek was er een goed gevoel. Marian luistert en begrijpt en geeft je als ouder ook eyeopeners. De therapie die ze geeft is een hele speelse en laagdrempelige manier van kwartjes laten vallen die past bij de leeftijd. Meteen na de eerste keer was er al iets veranderd. Ons zoontje ging heel graag naar haar toe.

Daarnaast heeft ze een gesprek op school gehad en zijn de juffen een andere weg ingeslagen. Inmiddels in groep 3 aangekomen gaat het heel erg goed.  Het kost ons geen moeite meer om ons zoontje naar school te krijgen en ook thuis is hij veel minder boos. Ook als iets niet lukt kan hij daar nu veel beter mee omgaan. Het heeft ons hele gezin echt goed gedaan!

Anoniem

Recensies Grensdag

Ik ben op de Grensdag van Praktijk “Ruimte” geweest. Deze dag is een verdieping na het volgen van de Grensbewustzijns Training die ik vorig jaar heb gedaan. De ontspanningsoefeningen waar we mee begonnen waren heel fijn om te doen, het maakt je weer even bewust naar binnen te keren en bij jezelf te blijven. De eerste opdracht deden we in het indoor bos van de locatie en dat was echt een bijzondere ervaring. De opdrachten die we hebben gedaan gaven inzicht, waren soms confronterend maar ik kon daardoor (weer een stukje in mijn tuin neerleggen) (een stuk lichter de dag afsluiten en wat dingen achter me laten). Ik voelde mij na afloop helemaal ontspannen en weer echt bewust van mijn binnenwereld. Een aanrader om te doen!
Astrid
Gorinchem
Hoi Marian, Over de van November 2021 Fijn om dag voor jezelf te hebben, stof /theorie te herhalen en je eigen accu weer op te laden. Mijn ervaring is een relaxte dag, met verdieping en verbinding met jezelf. Uit het hoofd en in je lijf. Geen vermoeiende dag. Juist een dag waarvan ik energie heb gekregen en bewust aandacht heb kunnen geven aan mezelf. Programma is in balans. De oefeningen en meditaties zijn afwisselend, in rustig en eigen tempo. Muziek was passend en mooi. Muziek helpt mij om te voelen. Onderdeel creatief tekenen met Sandra vond ik ook een fijne afwisseling en op een prettige manier begeleid. Kampvuur gaf een speciale serene sfeer. In een groep, maar vooral bezig met jezelf en voor jezelf. Geen verplichting gevoeld om zaken te delen of getrokken te worden in issues van anderen. Dat vond ik prettig. Sfeer was ontspannen en warm. Marian en Sandra zijn in staat om een dag te organiseren, waarbij iedereen zich gezien en gehoord voelt en vooral bij zichzelf blijft met alles wat er is en daarmee aan de slag gaat. Dank je wel voor deze mooie dag!
Wendy
Een dag vol informatie, focus op jezelf, nadenken en ontdekken. Door middel van schrijven en tekenen helder krijgen, waar jij aandacht aan mag besteden. Het krijgen van inzicht in wat voor jou belangrijk is. Letterlijk vanuit een tuin…… De grensbewustzijns training die hieraan vooraf gevolgd wordt, is een groot cadeau aan jezelf. Ik kat iedereen echt aanbevelen.
Esther
Gorinchem
De dag was echt een kado! Het heeft me weer bij mezelf gebracht. Door even stil te staan en weer verbinding te hebben tussen hoofd en lijf! Het is fijn om ervaringen te delen met de groep en tegelijkertijd is het echt iets om individueel op te laden. Het geeft rust en focus. Er is een goede balans tussen informatie krijgen en dingen doen. De interventies geven diepgang en inspiratie. Ik gun dit iedereen en wat mij betreft is het een aanrader. Dank je wel!
Rianne
Breda
Ik ben op de Grensdag van Praktijk “Ruimte” geweest. Deze dag is een verdieping na het volgen van de Grensbewustzijns Training die ik vorig jaar heb gedaan. De ontspanningsoefeningen waar we mee begonnen waren heel fijn om te doen, het maakt je weer even bewust naar binnen te keren en bij jezelf te blijven. De eerste opdracht deden we in het indoor bos van de locatie en dat was echt een bijzondere ervaring. De opdrachten die we hebben gedaan gaven inzicht, waren soms confronterend maar ik kon daardoor (weer een stukje in mijn tuin neerleggen) (een stuk lichter de dag afsluiten en wat dingen achter me laten). Ik voelde mij na afloop helemaal ontspannen en weer echt bewust van mijn binnenwereld. Een aanrader om te doen!
Astrid
Gorinchem
Het vervolg op de grenstraining is een bijzondere ervaring als je je helemaal openstelt! OP deze dag ga je, na een duidelijke uitleg en in gezelschap van gelijkgestemden, vooral zelf aan de slag met creatieve oefeningen in een ontspannen omgeving. Het resultaat is ook echt voor jezelf. Je deelt alleen wat je zelf wilt delen. Dit alles onder professionele begeleiding en een unieke locatie met een zeer uitgebreide lunch.
Ilse
Heukelum

Recensies Therapieën

Ik voel mij heel erg veilig bij Marian. Door deze veiligheid heb ik daadwerkelijk oude lastige ervaringen, een andere plek kunnen geven. Ik voel me zo een stuk vrijer! Dank je wel.
R
We hebben een ontzettend lieve/leuke perfectionistische dochter van inmiddels 7 jaar, maar met de moeilijke eigenschap dat ze ontzettend perfectionistisch is, gecombineerd met onzekerheid en enorme faalangst. Dit escaleerde toen ze vorig jaar naar groep 3 ging; ze had in haar hoofd dat ze daar binnen een paar maanden (net) zo zou kunnen schrijven en lezen als haar oudere broer..een verwachting van zichzelf die ze niet kon waarmaken en die naar school gaan iedere dag weer tot een kwelling (en strijd) maakte. Niet alleen met en op school maar ook daarbuiten bleef ze zichzelf teleurstellen: een sport die ze niet gelijk beheerste, een tekening die verscheurd werd omdat hij niet gelukt was, vriendinnetjes waar ze niet meer mee wilde spelen omdat ze dan toch weer ruzie zou krijgen.... Haar gedrag werd steeds moeilijker; snel boos, totaal onbereikbaar, driftbuien, vluchtgedrag, verzet en begon ook een behoorlijk negatieve stempel op het gezin te drukken. De doorslag om hulp te gaan zoeken kwam eigenlijk toen ze 's avonds huilend in bed opmerkte dat "ze eigenlijk nooit meer blij of gelukkig voelde".....6 jaar oud.... dat kwam keihard aan. Na lang zoeken op internet vonden we Ruimte-Integratieve kindertherapie", een aanpak die ons met name aansprak omdat het een "mix van allerlei modellen is" en zich verre houdt van een stempel willen drukken op het kind(uitzoeken van welke specifieke stoornis of afwijking sprake is en daar gericht naar gaan handelen).Het intake gesprek gaf ons gelijk al het vertrouwen dat we nodig hadden en in November is Marian begonnen wekelijkse te werken onze dochter te werken. Spelenderwijs werd ze steeds geconfronteerd met dingen niet mooi e/o perfect waren, en was dat dan zo erg, of waren ze dan minder leuk/lief? Onze dochter ging er graag naar toe, en al snel kwamen er (kleine) positieve veranderingen in haar gedrag. Nog wel boos en driftig, maar bereikbaar en, heel knap; zichzelf corrigerend. En dit allemaal dankzij ogenschijnlijk 1 uurtje per week "spelen bij Marian"! We hebben voor de zomervakantie de behandeling afgerond: ze is momenteel een stralend, blij meisje. Iemand die van het leven geniet en zichzelf lijkt te accepteren zoals ze is. Waar ze eerst van zichzelf absoluut geen fouten mocht maken, en dus ook veel dingen weigerde, kan ze er nu om lachen als iets verkeerd gaat of niet lukt. Door deze instelling durft ze juist veel meer te proberen en kan ook veel meer!
Anoniem
Marian heeft mij m'n zelfvertrouwen terug gegeven, ik kan weer mezelf zijn. Mensen zien de echte ik weer terug. Ik ben heel blij met de hulp die ik van u heb gehad. U heeft mij veel bijgeleerd. De band die ik met mijn ouders en zusje heb is sterk verbetert! ik kijk met een goed oog terug naar alle sessies die ik heb gehad. Heel erg bedankt voor alles!! Een blije dochter
Anoniem
Wij zijn bij Marian terechtgekomen met ons zoontje van 5. Door de druk op school kreeg hij last van faalangst en onzekerheid. Hierdoor ontstond veel boosheid, verdriet en geen plezier meer hebben in school. Al meteen bij het intakegesprek was er een goed gevoel. Marian luistert en begrijpt en geeft je als ouder ook eyeopeners. De therapie die ze geeft is een hele speelse en laagdrempelige manier van kwartjes laten vallen die past bij de leeftijd. Meteen na de eerste keer was er iets veranderd. Ons zoontje ging heel graag naar je toe. Daarnaast heeft ze een gesprek op school gehad en zijn de juffen een andere weg ingeslagen. Inmiddels in groep 3 aangekomen gaat het heel erg goed. Het kost ons geen moeite meer om ons zoontje naar school te krijgen en ook thuis is hij veel minder boos. Ook als iets niet lukt kan hij daar nu veel beter mee omgaan. Het heeft ons hele gezin echt goed gedaan.
Anoniem
Wij hebben de begeleiding als prettig ervaren, onze dochter kreeg juiste hulp en handsvaten om sterker in haar schoenen te staan. Ze durft nu meer zelfstandig te ondernemen en staat open voor uitdaging! Onze dochter ging altijd heel erg graag.
Anoniem
Na 7 maanden bij Marian te zijn geweest, heb ik mijn dochter weer terug! Mijn kind was na vervelende puberervaringen behoorlijk de weg kwijt. Marian heeft met al haar talent en kennis ons meisje weer gelukkig en blij gemaakt, dat nu vol zelfvertrouwen en met meer inzicht weer de wereld tegemoed kan treden. Als ik terug denk en ik had geen hulp ingeroepen dan wil ik niet weten hoe we er nu aan toe waren. De band met mijn kind is voor het leven positief veranderd. Ook ik als ouder heb andere inzichten gekregen en geleerd dat je soms niet alles zelf op kunt lossen met je kinderen. Ben blij dat ik die stap toen genomen heb en dit komt nu het hele gezin ten goede. Alle lof voor jou Marian, en hoop dat je voor veel mensen wat kunt betekenen, zoals je voor ons hebt gedaan! Bedankt en ga zo door. Een blije moeder
Anoniem
Ik vond het heel leuk bij Marian. Ik heb veel geleerd! Wat ik moeilijk vond is nu makkelijker. De spelletjes, praten en zandwereld maken waren leuk om te doen. Het is nu veel makkelijker om vrienden te maken!
Anoniem
Wij als ouders hebben de begeleiding voor ons kind als prettig ervaren. Zowel wij (ouders) als kind werden in onze waarde gelaten, heel fijn! We kunnen nu gevoelens bespreekbaar maken. Kind "ik vond het heel fijn om met jou te spelen en ik vond het fijn dat je mij met mij over moeilijke dingen hebt gepraat. Mijn buik bonkt niet meer, het gaat goed.
Anoniem

Recensies Grensopstelling (3DGV)

Recensies Touch of Matrix

Wat bijzonder is dit! Veel emoties kwamen langs en kon ik zo loslaten. Wat bijzonder en waardevol
Anoniem
gorinchem
Eindelijk kan ik weer in slaap komen! Dank je wel
kind
gorinchem
De werking van Touch of Matrix is lastig te omschrijven, maar het is absoluut een verrijking op je welzijn. Ten eerste kan het van toepassing zijn op allerlei onderwerpen; van thuis niet alleen durven zijn tot het verwerken van diepgewortelde trauma's. In mijn geval heb ik door een paar ogenschijnlijke simpele aanrakingen (kan ook zonder fysiek contact) en uitspraken een blijvende verandering ondergaan. Niet doordat ik een trucje heb aangeleerd gekregen hoe ik met mijn gevoelens en gedachten om moet gaan, maar omdat het voelt dat er van alles is 'opgeruimd'. Ik sta sinds the Touch of Matrix meer in mijn eigen kracht, heb een duidelijker beeld van wat ik wil en voel minder angst om 'beoordeeld' te worden door anderen. Heel bijzonder dat dat er na the Touch of matrix er ineens was. Absoluut een aanrader.
Anoniem

De sessies van Touch of Matrix heb ik als zeer bijzonder ervaren en heeft mij een zekere rust gegeven. Ik wil meestal weten hoe iets in elkaar zit en ik kan een goede denker zijn wat soms ook dan in de weg kan zitten bij mij. Ik heb sessies ondergaan en me er aan overgegeven, waardoor ik tot volledige ontspanning kwam, het heeft bepaalde blokkades opgeruimd voor mij. Een aanrader!!

Jacob
Arkel

Recensies Ik-Grensbewustzijnstraining

Ik ben heel nuchter en snap er niets van, hoe het kan dat lastige gevoelens, gedachten, ervaringen die ik misschien wel 30 jaar meegedragen heb, nu een totaal andere invloed op mij hebben! Eerst deed ik alsof het er niet was en nu mogen ze er zijn en hebben ze een eigen plek gekregen. Een plek waar ik naar toe kan als ik dat wil. Voordat ze een eigen plek hadden en er niet mochten zijn, voelde het zwaar. En nu heb ik zoveel rust! Het is geen ballast meer. Ik kan nu ook een echte Ja of Nee geven. Ik heb er onvoorstelbaar veel aan gehad! Ik stapte de training in met de gedachten: "dommer kan ik er niet van worden" Ik geloofde er niet echt in. En nu, nadat het ook even echt pittig voor mij is geweest, ben ik zo dankbaar! Wat heb ik hierdoor grote stappen kunnen zetten. Ik raad de training aan iedereen aan! Het mooie was, dat ik ook altijd een beroep op Marian kon doen, als dit nodig was.
training gevolgd via zoom
arkel
Voor de training vroeg ik mij oprecht af wie ben ik, wat vind ik nu wel/niet fijn. Waar ligt mijn grens en kan/durf ik die unberhaupt nog te voelen en aan te geven? De opdrachten hebben me echt heel bewust gemaakt, aan het denken en aan het werken gezet. Ik heb nu veel meer inzicht in mijzelf en mijn grens gekregen in patronen en overtuigingen welke vooral op de buitenwereld waren gericht. Ik was een pleaser. Vond nee zeggen erg lastig. Nu ik inzie dat veel van mijn handelingen gebaseerd waren op aannames, patronen kan ik bewuster nee zeggen en dit vervolgens ook loslaten. Door dagelijks bewust te reflecteren en te oefenen heb ik echt veranderingen aan kunnen brengen. Ik kan nu beter voor mijzelf zorgen. Ik kan gevoelens, verwachtingen van een ander beter bij een ander laten. Ik voel me minder verantwoordelijk voor de ander. En durf nu echt mijn grenzen aan te geven. Ik beveel de training zeker aan, het is fijn om de tijd te nemen om met eigen denkpatronen, ervaringen aan de slag te gaan. En zo daadwerkelijk tot rust te kunnen komen en eigen grenzen te voelen en aan te geven. Een stukje zelfzorg.
training gevolgd voorjaar 2021 (via zoom)
Lieve Marian, Dank je wel voor de Ik grens bewust training. Wat fijn dat ik op 53 jarige leeftijd mijn eigen tuintje heb mogen ontwikkelen. Er is nu een duidelijkere grens en ik bepaal wat ik er mee doe! Dank voor de groei en ontwikkeling in deze prachtige levensfase.
Diana de Nas
Meerkerk
Marian weet op haar eigen manier feilloos en direct de pijnpunten bloot te leggen. Dit doet ze met veel zorg en begrip, gedreven op intuïtie. Met haar kom je niet centimeters vooruit, maar maak je meters in een korte tijd. Ik ben haar erg dankbaar en het is een fijn idee dat ik ook voor een kort traject bij haar terecht kan.
Ilse
Heukelum
Recent de ik-grensbewustzijns-training bij Marian gedaan. Dit was een hele bijzondere ervaring. Ik bofte enorm met 4 super leuke en prettige dames in de groep. Op een hele ontspannen en professionele manier weet Marian je bij de hand te nemen en je zelf in te laten zien waar ruimte is voor verbetering en op welke manier je dit zou kunnen bewerkstelligen. Doordat ze ook ervaringen vanuit haar eigen verleden deelt, wat gelijkwaardig voelt, krijg je nog beter inzicht in de theorie. Ik ben er zeker nog niet, maar ik kan, met alles wat ik heb geleerd en meegekregen tijdens de training, nog beter leren mijn eigen grenzen te bewaken. Super bedankt Marian!
Anoniem
Gorinchem
Deze training heeft me geleerd om dichter bij mezelf te blijven en veel beter bewust te zijn van mijn eigen grens. Dit geeft mij rust, lef en meer eigenheid. Een aanrader voor alle HSP mensen!
Anoniem
Gorinchem
“Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ervaar veel meer rust en vrijheid in mijn hoofd. Ik kan nu grenzen stellen en hoef niet meer altijd JA te zeggen. Ik ervaar dit op mijn werk en thuis. Door anders om te gaan met grenzen ervaar ik meer: vrijheid, kan ik beter loslaten en meer rust vinden”.
Anoniem
De training had veel diepgang, ik merk dat ik nu meer stil sta bij mijzelf en dichter bij mijn gevoel kan komen. Ik kan nu duidelijker mijn eigen grens aangeven naar anderen. Ik ervaar dat ik mij nu krachtiger voel en meer in evenwicht ben. Het heeft mij geholpen om nare gevoelens een andere plek te geven en fijne ervaringen en gevoelens te koesteren. De gekregen ademhalingsoefeningen en visualisaties hebben mij veel meer rust gegeven. Ik beveel de training zeker aan, ik heb veel inzicht gekregen, je leert op een heel andere manier naar jezelf en anderen te kijken. De manier waarop Marian de training geeft, heb ik zeer gewaardeerd. Het werken in een kleine groep, was fijn en gezellig! Je leert ook veel van elkaar. Ik hoop dat de anderen mee willen doen met een vervolg.
Anoniem
Utrecht
Ervaring van een cursiste van 11 Ik kan merken dat als iemand iets lelijks zegt dan hoef ik het niet naarbinnen te brengen. En als ik het gevoel heb dat ik het naar binnen moet brengen breng ik het naar het schuurtje. En voor de training had ik de instelling dat niemand mij aardig vond. Nu heb ik dat gevoel dat mensen mij echt lief vindt. De training is waardevol. Zeker een aanrader!
anoniem
Kind Ervaring van een cursiste van 11 Ik kan merken dat als iemand iets lelijks zegt dan hoef ik het niet naarbinnen te brengen. En als ik het gevoel heb dat ik het naar binnen moet brengen breng ik het naar het schuurtje. En voor de training had ik de instelling dat niemand mij aardig vond. Nu heb ik dat gevoel dat mensen mij echt lief vindt. De training is waardevol. Zeker een aanrader!
Anoniem
Training voor kinderen. Mijn kind kan nu beter zijn gevoel vertellen en raakt zichzelf niet meer kwijt in paniek. Hij merkt nu dat het fijner is om het naar buiten te brengen zodat we er samen over kunnen praten. Hij is veel duidelijker geworden, hij gaf de opmerking aan mij, dat ik ook beter naar Marian kan gaan, om nee te durven zeggen.
Anoniem

SBAT kind Mijn kind kan sinds de training beter zijn gevoelens aangeven. Verliest zich niet meer vaak in een gevoel en blijft er niet meer in hangen. Is duidelijker naar anderen Kan beter relativeren. Mijn zoon gaf aan toen ik vroeg heb je wat van de training geleerd? "Ik leer niets maar ik verander wel"

anoniem
Kindertraining: Ik kan nu veel beter bij mijzelf blijven! Heb meer zelfvertrouwen en durf mij zelf nu ook beter te laten zien. Ik vond de activiteiten heel leuk, vooral de drama oefeningen! Ik werd rustig van het luisteren naar de visualisaties, wel was dat soms saai
Anoniem
Echt een super fijne training! Bij mij zit de training er bijna op en ik merk al zoveel dingen. Je komt weer dichterbij jezelf. Bewuster, duidelijker en zonder oordeel. Gewoon voelen, zijn en ervaren. Van/voor de buitenwereld maar ook voor jezelf. En Marian is zo'n fijne vrouw! Echte een aanrader! Zo fijn om dit aan jezelf cadeau te doen. Om tijd, energie en liefde in jezelf te steken!
Anoniem
De training beveel ik aan iedereen aan. Je leven wordt makkelijker, leuker echt een eye-opener, openbaring en verbindend. Werken aan jezelf met een coach zonder waardeoordeel, waardoor het vinden van je eigen grens een acceptatie gaat worden.
Anoniem
"Ik zou deze training zeker aanbevelen en misschien wel het meest aan mannen. Het werken met je "zachte" kant maakt je uiteindelijk een completere man. Het is een verademing om in een veilige sfeer je emoties ruimte te geven. Hier kan iedereen wat van leren. Bewust net jezelf en de ander omgaan. Inzicht krijgen in je onbewuste gedrag en zelf opgeworpen obstakels/veronderstellingen.
Anoniem
Inspirerend, mooie levenslessen, had ik dit maar jaren eerder gedaan, nu is er van binnenuit een verandering! Ik merk in mijn dagelijks leven, dat ik anders reageer. De training is klaar mar het is een nieuw begin. We willen graag een vervolg!! (yes die komt, blij) De naam dekt NIET de lading! Ik dacht dit heb ik niet nodig, ik kan heel goed nee zeggen en mijn grenzen aangeven, nu zie en ervaar ik hoe dit kwam en vanuit welke oude ervaringen ik grenzen trok. Ik heb hier zoveel aan gehad! Dit is zo anders dan coaching vanuit het denken. Wat fijn dat jij als coach zonder oordeel dit kan doen!
Anoniem

*Ik zag enorm op tegen het groepsverband, maar heb dat als zeer prettig ervaren. Heb veel geleerd, inzichten gekregen. Hierdoor voel ik me zekerder van mezelf en trotser op mezelf, omdat ik nu eerder mijn grenzen aangeef.*Een must-do voor iedereen! Of je en partner hebt of alleenstaand bent, wel of geen kinderen hebt, een baan hebt of niet, deze cursus maakt ruimte in je hoofd en in je hart. Ik ben me zo veel meer bewust geworden van mijn patronen en wat ik wel en niet wil. Als we allemaal meer mindful in het leven zouden staan, zou de wereld een (nog) mooiere plaats zijn.*Ik heb deze cursus als zeer leerzaam ervaren. Ik heb veel over mijzelf geleerd en hoe ik met situaties om moet gaan. Ik ben nog niet altijd bewust van mijn grenzen maar ben wel op de goede weg. Deze cursus is een cadeautje voor jezelf.* De training voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, de zaterdag
had een grote meerwaarde door alle concrete oefeningen. In het contact met de ander ben ik me bewuster van mijzelf. Het is heel fijn om nu een beeld te hebben van mijn ik-grens en binnenwereld en bewust ben dat dat ik een keuze heb! In mijn werk heb ik er ook echt heel veel aan.* De training overtrof echt mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht er zo veel van te merken in mijn dagelijks leven. Na de training kan ik me beter afsluiten voor de emoties van andere die voorheen te veel binnenkwamen. Voor de training vond ik het erg lastig als mijn kinderen huilden of ruzie maakten. Daar raakte ik zelf ook overstuur van. Daar heb ik nu helemaal geen last meer van. Dat is veel fijner voor de kinderen en zorgt voor veel rust in het gezin. Ik kan nu beter onderscheiden wat mijn eigen emoties zijn en welke emoties van andere mensen zijn. En die emoties beinvloeden mij nu niet meer. Dit merk ik ook op mijn werk. Ik vind het ook daar makkelijker om met stressvolle situaties om te gaan. De stress van anderen neem ik nu niet meer over. Conflicten die anderen hebben kan ik veel objectiever bekijken. Conflicten waar ik zelf in terecht kom ervaar ik minder als heftig. Het is nu makkelijker om nee te zeggen omdat ik zonder oordeel naar mezelf toe mijn grenzen aan kan geven. Dit zorgt dat ik veel ontspannener ben.

Anoniem

"Door de training heb ik een ander contact met mijn kinderen gekregen. We gaan veel relaxter met elkaar om, doordat ik
duidelijker ben. Ik heb de training als zeer fijn en oog openden gevonden. De kleine groep heb ik ook als zeer fijn ervaren en de cursusruimte is mooi en rustgevend. Bedankt Marian voor alles, ik raad ook iedereen aan om deze cursus te gaan doen, want je leer heel veel over je eigen ik””De training heeft mij meer innerlijke rust gegeven. Het helpt mij in de omgang met anderen.  Ik heb meer inzicht in gedragspatronen bij mijzelf en bij anderen. Het is fijn te ervaren dat je ook zonder oordeel kunt kijken”  “Ik geef een 9 voor de training”.

Anoniem

Ik vind het een leuke en praktische training die je meer over jezelf leert en uiteindelijk echt invloed kan hebben op hoe je reageert in het dagelijks leven

Anoniem